Vesterbrogade 16-20

BESKRIVELSE
Udfyldningsprojekt med for- og baghus i 5 etager i Aarhus C.

BYGHERRE
Vesterbrogade 14-20 ApS

BYGGEÅR
2017-2018

AREAL
2200 m²

ENTREPRISEFORM
Hovedentreprise

Cj Group har opført et spændende udfyldningsprojekt beliggende på Vesterbrogade 16-20 / 14B-20B, 8000 Aarhus C.

Det færdige byggeri består af i alt 23 lejligheder og tre erhvervs-lejemål.

Projektet er fordelt på to bygninger, et forhus med 3 ejendomme og et baghus med 4 ejendomme i hhv. 5 og 4 etager. Bygningerne har desuden begge kælder med teknikrum, depotrum, cykelparkering mv. Begge bygninger er indrettet med centralt beliggende trappetårn med elevator, hvorfra beboerne har udgang til udvendige altangange med integreret opholdsarealer og adgang til boligerne. Flere af boligerne har desuden egen altan mod syd og/eller fransk altan. I gården mellem de to huse indrettes et hyggeligt gårdmiljø, som vil indbyde til hyggelige stunder for alle beboerne.

Forhuset består af tre fleksible erhvervslejemål i stueetagen, og 12 lejligheder fordelt på de øvrige fire etager. Baghuset rummer 11 lejligheder fordelt på fire ejendomme med henholdsvis tre og fire etager, samt en 62 m2 stor tagterrasse hvorfra aftensolen kan nydes.

Pga. grundens skråningsforhold og meget fede lerlag i undergrunden, har det været nødvendigt med omfattende spunsningsarbejde, og særlige funderingsarbejder herunder bl.a. understøbning af tilstødende naboers kælderfundamenter. Kældervægge er udført i kældersandwichbetonelementer, og den øvrige konstruktion er udført som traditionelt betonelementbyggeri med huldæk som etagedæk. Facaderne er hhv. murede i forskelligt farvede teglsten, og naturskifferbeklædning med mørke vinduer og skodder. Tagkonstruktionen er opbygget af træspær med 45 graders hældning, hvis belægning varierer mellem skifferbelægning, røde og gule vingetegl samt tagpap med terrassebelægning. Der er kviste i zink på alle taglejligheder samt skrå ovenlys.

Hver lejlighed er indrettet med trægulve i alle værelser og klinkegulv på badeværelset. Alle rum i lejlighederne er ventileret fra centralt genveksanlæg placeret i kælderen. Badeværelserne bliver leveret som præfabrikerede badekabiner med skjult cisterne og væghængt toilet. Til alle lejlighederne er der installeret porttelefonanlæg og adgangskontrol. Erhvervs-lejemålene er afleveret som råhus inkl. toilet og installationer, klar til indretning af de kommende lejere.

Ejendommene er opført som lavenergi klasse 2015 uden brug af aktive tiltag.

Cj Group’ s ydelser på projektet:
Budgetansvar | PSS og arbejdsmiljøkoordinering | Projekt- og byggeledelse | Kvalitetssikring og D&V

Som hovedentreprenør, er vi ansvarlige for kvalitetssikringen på hele projektet. Og ligesom på alle vores projekter, ligger Cj Group stor vægt på at kunne medvirke til en “mangelfri aflevering til tiden”. Afleveringsprocessen gennemføres bl.a. efter principperne i Bygherre Foreningens Kvalitetsudvalg ”Ny afleveringsproces” af 14. januar 2009.

Under udførelsesfasen benyttes der en digital platform til kvalitetssikring, som derved sikrer løbende udbedring af mangler som de opstår, og vi har stor succes med en ”før-aflevering” hvor byggeriet gennemgås og mangler udbedres fra de respektive underentreprenører inden den endelige overdragelse til bygherre.

Flere
referencer

Høghus II

På toppen af Vestermarken i Odder, har Cj Group opført 2. etape af bebyggelsen “Høghus”

Snåstrup Vestergård

Byggeriet omfatter opførelse af 6 boformer for psykisk udviklingshæmmede med tilhørende fælles opholdsrum og funktioner.