Regina

BESKRIVELSE
Ombygning af Regina-bygningen på Strøget i Aarhus C.

BYGHERRE
Capital Investment

BYGGEÅR
2017-2019

AREAL
7590 m²

ENTREPRISEFORM
Totalentreprise

Regina-bygningen er et eksempel på, hvordan man transformerer og renoverer en historisk og bevaringsværdig bygning centralt i byen, og revitaliserer den med nye funktioner, så der pustes nyt liv i både bygningen og den omkringliggende by i alle dagens timer. I dag er Regina-bygningen genskabt som en åben bygning, hvor mennesker bor, arbejder, shopper, mødes og motionerer – en bygning som lever igen.

Et af projektets hovedgreb har været at omdanne størstedelen af kontorlokalerne på bygningens øvre etager til store, rummelige lejligheder – primært med to og tre værelser.

Med om- og tilbygningen har baggården ændret fuldstændig karakter. I dag er der skabt et attraktivt mødested og opholdsareal, der er karakteriseret ved en spændende variation i niveauer og forskellige tilbud til både børn og voksne.

Nederst er der indrettet et gårdrum med bænke og grønne plantekasser, og længere oppe – på taget af den gamle biografsal – er der designet lege- og tumleplads med bl.a. trampoliner, balancekugler og rutsjebane ned til gården. Den hævede legeplads forbindes via en gangbro med stedets primære tagterrasse, der også ligger hævet over gården. Øverst – svævende på taget over den gamle biografsal – er der etableret en rund terrasse som et ekstra opholdsareal og med en enestående udsigt over byens tage.

Taget af den gamle biografsal og kuplen er beklædt med grønne, klimavenlige sedumtage, som udover sine tydelige æstetiske kvaliteter, har integreret regnvandshåndtering, der aflaster byens kloaksystemer ved kraftige regnskyl ved at tilbageholde op mod 65 liter vand pr. kvadratmeter.

Under hele renoveringsprocessen, har butikker og kontorer i bygningen fortsat deres daglige drift. Dét, kombineret med bygningens placering midt på Strøget i Aarhus, har krævet megen hensyntagen og logistisk planlægning af arbejdets udførelse.

Cj Group’ s ydelser på projektet:
Projekteringsledelse | PSS- og arbejdsmiljøkoordinering | Projekt- og byggeledelse | Kvalitetssikring og D&V


Links / se også:

Projektet blev indstillet til Renoverprisen 2021.                     

Link for info og præsentationsvideo: https://renover.dk/projekt/revitaliseringen-af-regina/

Flere
referencer

Botilbuddet Kragelund

Da Botilbuddet Kragelund nedbrændte i 2013, fik Cj Group til opgave at stå for genopbygningen

Kildetoften

For Boligselskabet Domea, har Cj Group udført opførelsen af 43 boliger på i alt 1.776

Sneglehusene

Boligerne er opført i Nye, som er en helt ny bydel nord for Aarhus, skabt